CEM GARİPOĞLU'NUN MEZARI AÇILACAK: BAŞSAVCILIKTAN FETHİ KABİR KARARI

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Münevver Karabulut'un ailesinin talebi üzerine Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasına karar verdi. Münevver Karabulut’un babası Süreyya Karabulut’un yaptığı başvuruyu değerlendiren savcılık, mezarın açılması ve gerekli incelemelerin yapılması için harekete geçti. 

26 Eylul 2024
CEM GARİPOĞLU'NUN MEZARI AÇILACAK: BAŞSAVCILIKTAN FETHİ KABİR KARARI

Başsavcılıktan Talimat: Fethi Kabir İşlemleri Başlayacak

 Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması için Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na talimat gönderdi. "Fethi kabir" işlemi olarak bilinen mezarın açılma süreciyle ilgili karar, Münevver Karabulut’un ailesinin, Garipoğlu’nun mezarına dair şüpheleri üzerine alındı.

 

Olayın Geçmişi

 Münevver Karabulut, 3 Mart 2009 tarihinde Bahçeşehir'de bir villada öldürülmüş, parçalanmış cesedi Etiler’de bir çöp konteynerinde bulunmuştu. Olay Türkiye gündemini sarsmış ve büyük bir yankı uyandırmıştı.

 Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi, 18 Kasım 2011 tarihinde Cem Garipoğlu’nu, Münevver Karabulut’u öldürdüğü gerekçesiyle 24 yıl hapis cezasına çarptırmıştı. Garipoğlu, 10 Ekim 2014 tarihinde Silivri 5 No'lu Cezaevi'nde intihar etmiş ve otopsinin ardından defnedilmişti. Cenaze sürecinde, Garipoğlu’nun kimliği DNA testleriyle de doğrulanmıştı.

 

Karabulut Ailesi'nin Şüpheleri

Münevver Karabulut’un babası Süreyya Karabulut, yıllardır Garipoğlu'nun intihar ettiğine ve mezarındaki kişinin gerçekten Cem Garipoğlu olduğuna dair şüphelerini dile getiriyordu. Bu şüpheler üzerine Karabulut, mezarın açılması için başvuruda bulunmuştu. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, başvuruyu kabul ederek mezarın açılması yönünde karar aldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.