BAŞKAN YILMAZ 3. ULUSLARARASI YÖRÜK TÜRKMEN FESTİVALİ'NE KATILDI

Haber : Murat Genç / Antalya 

16 Eylul 2024
BAŞKAN YILMAZ 3. ULUSLARARASI YÖRÜK TÜRKMEN FESTİVALİ'NE KATILDI

BAŞKAN YILMAZ 3. ULUSLARARASI YÖRÜK TÜRKMEN FESTİVALİ'NE KATILDI

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Yörük Türkmen Festivali'ne katıldı. Başkan Yılmaz, Düzlerçamı festival alanında Gazipaşa Belediyesi'nin Yörük çadırını ve diğer Yörük çadırlarını ziyaret ederek kültürel zenginliği yakından inceledi.
GAZİPAŞA BELEDİYE ÇADIRINA ZİYARETÇİ AKINI
Antalya Düzlerçamı Karaman Piknik alanında 13-15 Eylül tarihlerinde düzenlenen Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali’ne Gazipaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri de Yörük çadırı kurdu. 19 ülke, çok sayıda ilçe ve büyükşehir belediyeleri, Yörük dernekleri ve kooperatiflerin katıldığı festivalde kurduğu çadırla büyük beğeni topladı. Ziyaretçi akınına uğrayan çadırda; Yörük göçünde kullanılan mutfak eşyaları, taş değirmen, taşımacılık için kullanılan heybeler, çuvallar, dokumalar, kirmen ve kilim dokuma tezgâhları başta olmak üzere Yörük kültürünü anlatan tüm araç ve gereçler ziyaretçilere sunuldu. 15 Eylül’e kadar devam eden festivalde, Gazipaşa Belediyesi’nin çadırını ziyaret eden misafirlere gözleme, şepit ve tropikal meyveler ikram edildi.
BAŞKAN YILMAZ: “ YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜN TANITILMASI ÇOK ÖNEMLİ”
Antalya 3. Uluslararası Yörük Türkmen Festivali ziyaretlerinde Yörük kültürünün önemine dikkat çeken Başkan Yılmaz, bu kültürün Türk tarihindeki derin izlerine vurgu yaptı. "Yörükler, göçebe yaşam tarzları ve özgürlüklerine olan bağlılıklarıyla Türk milletinin dayanıklılığını ve bağımsızlık ruhunu simgeler. Biz de Gazipaşa’mızın Yörük Kültürünü tanıtmak için Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali’nde güzel bir çadır kurduk. Ziyaretçilerimizi ağırladık, tüm çadırları ziyaret ettik. Yörük kültürümüzün tanıtılması çok önemli. Bu güzel organizasyon için Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi. 
Festival alanında Gazipaşa'nın yerel ürünleri tanıtılırken, Gazipaşa Belediyesi Yörük çadırı ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü. Başkan Yılmaz, misafirlerle sohbet edip, diğer stantları ziyaret etti. Gazipaşa Belediyesi, Yörük kültürüne sahip çıkma kararlılığıyla festivale katkı sunarken, geleneksel değerlerin korunmasına verdiği önemi bir kez daha gösterdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.