TÜRK SANATÇI NURCAN ŞİMŞEK, MALEZYA’DAKİ ULUSLARARASI SANAT SERGİSİNDE BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ VE İKİNCİLİK ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ

 

12 Eylul 2024
TÜRK SANATÇI NURCAN ŞİMŞEK, MALEZYA’DAKİ ULUSLARARASI SANAT SERGİSİNDE BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ VE İKİNCİLİK ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ

 Worlds of Wonder "Harikalar dünyası" konulu Malezya İpoh Perak ta düzenlenen Uluslararası sanat sergisinde Türkiye'yi temsil eden tek sanatçı olan Nurcan Şimşek; katıldığı iki eseri ile ülke prensesinin ,protokol ve davetlilerin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Eserlerinde kullandığı sembol ve betimlemeleri büyük bir merakla soran ülke prensesi ve davetlilere açıklamalarda bulundu. Doğa neşesi adı olan eserinde sanatçı İki ülkenin kültür ve doğa simgelerini resminde kullanarak çarpıcı bir sanat çalışması sergiledi. ikinci eseri olan siyah beyaz sessizlik serisinde ise dünyaya bakış acımızı değiştirmekle ilgili mesaj içeren eseri izleyicilerde yorumlara açık bir eser olarak dikkati çekti.

Sanatçı resim yaparak mesaj oluşturmayı, farkındalık yaratmayı ve ilham kaynağı, model oluşturup, resminde merak ve yoruma açık olmasını amaçladığını, sanat toplum içindir ilkesini benimsediğini söyledi. Sanatçı geleneksel Türk kadın kıyafeti ve yaptığı eserler ile Türkiye' yi en iyi şekilde temsil etmesinden dolayı onur duyduğu söyledi. Sanatçının ürettiği resim çalışmaları üzerine Asya Sanat topluluğundan gelen davet üzerine sergiye katılma kararı alan Nurcan Şimşek, kendi imkanları doğrultusunda,  büyük bir emek harcayarak bu başarıyı yakalamak şansı verildiği için çok mutlu. İpoh Perak' ta sergi ile birlikte 2 saat süreli canli performans resim çalışmasında Nurcan Şimşek yaptığı tarihi Victoria köprüsü manzarasını , sıcaktan etkilenmesin diye saatlerce şemsiye tutan beyefendiye minnettar. 81 sanatçı arasından yaptığı resim ile 2.cilik ödülü almıştır.

Nurcan Şimşek, Gazi üniversitesi Güzel Sanatlar fakültesini yüksek onur derecesi ile bitirdi. Evli, iki çocuk annesidir. Antalya Manavgat'ta yaşayan sanatçı Sanat eğitmenliği ve sanat terapisi danışmanlığı yapıyor. Sıra dışı sanat çalışmaları yapan, verdiği eğitimler ile genç ve çocuklara model olan, çeşitli resim yarışmalarında bir çok ödül alan öğrencilerinin yanı sıra kendisi de uluslararası sanat ödülleri almaktadır.

Sergi Küratörlüğünü yapan:

Abu Jalal Sarimon

AIAS Sanatçısı ve Kurucusu

Words of Wonder Uluslararası sanat sergisine katılımcı ülkeler Hong Kong- Çin, Hindistan, Endonezya, Malezya, Filipinler, Singapur, Pakistan, Tayland, Türkiye, Vietnam.

81 sanatçının 250 eseri  sergilendi. Açılışta 600 kişi katıldı.30 Ağustos 2024'te Soka Gakkai Malezya, Perak Kültür Merkezi'nde Açılış Töreni

Tarafından onurlandırıldı:

 

EN ASIL MAJESTELER

 

RAJA PUAN BESAR PERAK DARUL RIDZUAN RAJA

Onur Konuğu:

 

ÇOK Asil DULİ KRAL PUAN GENÇ PERAK DARUL RIDZUAN TUNKU SORAYA BINTI ALMARHUM SULTAN ABDUL HALIM D.K.A. II, P.S.M., S.S.D.K.,.

 

Toplantıya katılan değerli konuklar:

 

Orang Besar Jajahan Kuala Kangsar (Kuala Kangsar, Perak'tan Kıdemli Liderler)

 

Orang Besar Jajahan Kinta (Kinta, Perak'tan Kıdemli Liderler)

 

Perak Kraliyet Ailesi

 

Romanya Büyükelçisi

 

Filipinler Büyükelçisi

 

Hindistan Büyükelçisi

 

Songkhla Tayland Binbaşı

 

UPSI (Sultan İdris Eğitim Üniversitesi)

 

UCSI Üniversitesi

 

UITM Üniversitesi ICAD Üniversitesi

 

Malay Medeniyeti Enstitüsü (IPM)

 

Soka Gakkai Malezya Kültür Merkezi

 

Gümüş Ressamları Derneği

 

LİMAN (Olağanüstü Yeteneklere Sahip İnsanlar)

 

Perak Sanat Topluluğu

 

Perak Seyahat

 

Miras Kültür Köyü

 

Kalp Lambası Galerisi

 

Endişeli KADINLAR

 

PRO-TAC (Turizm, Sanat ve Kültür)

 

Okyanus 9

 

Asya Uluslararası Sanat Akışı

 

Sanat Koleksiyoncuları

 

Sanat Topluluğu

 

Medya İnsanları

 

Profesyoneller ve Bireyler

 

Organizatörler:

 

Soka Gakkai Malezya, Perak Kültür Merkezi PRO-TAC Malezya - Dato' Kamil Dato

Shafie Asya Uluslararası Sanat Akışı (AIAS) - Abu Jalal Sarimon

Malezya Perak Sanat Topluluğu-Herman Wong

 

Yer: Soka Gakkai Malezya, Perak Kültür Merkezi

 

Küratörlüğünü yapan:

Abu Jalal Sarimon

AIAS Sanatçısı ve Kurucusu

 

 

Küratöryel Mesaj

 

"Vay be" şaşkınlık, hayranlık veya merakı ifade eden bir ünlemdir. Dikkat çekici veya beklenmedik bir şeyden etkilenmek anlamına gelebilir. Gündelik konuşmalarda yaygın olarak kullanılan bu sözcük, olağanüstü olaylara, başarılara veya deneyimlere güçlü, anında tepkiler verir. Sadeliği, onu çeşitli bağlamlarda çok yönlü ve etkili kılar.

 

Bu nedenle, dünyanın çok yönlü harikalarını ve bu farklı alanlarda gezinen kolektif deneyimlerimizi inceleyen, çağrıştırıcı bir sanat sergisi olan "Harika Dünyalar" ı (WOW) yarattık. Sergi, insanların hayatlarının olağanüstü yönleriyle etkileşime geçme ve bunları yorumlama yollarını kutluyor ve bireysel yolculukların benzersiz bakış açılarını ve yaratıcı ifadeleri nasıl şekillendirdiğini gösteriyor.

 

"Harika Dünyalar" da farklı disiplinlerden sanatçılar, her biri karşılaştıkları muhteşem unsurların özünü yakalayarak kendi vizyonlarını hayata geçiriyor. Sergide, 3 boyutlu sanatın somut derinliğinden resimlerin ruhani cazibesine kadar çeşitli ortamlar yer alıyor. Bu sanat eserleri, insan deneyimine dair hem kişisel yansımalar hem de evrensel yorumlar olarak hizmet ediyor. Bunlar doğrultusunda: Harika Dünyayı Yansıtın, Arındırın, Gerçekleştirin.

Sergi Küratörlüğünü yapan:

Abu Jalal Sarimon

AIAS Sanatçısı ve Kurucusu

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.