"GALİP ENSARİOĞLU'NA SALDIRMAKTAN VAZGEÇİN "

Mustafa Kemal Akıncı Yazdı ... 

12 Eylul 2024
"GALİP ENSARİOĞLU'NA SALDIRMAKTAN VAZGEÇİN "

"GALİP ENSARİOĞLU'NA SALDIRMAKTAN VAZGEÇİN "
Araştırmacı Yazar Mustafa Kemal Akıncı, Narin Güran olayıyla ilgili açıklamaları çarptırılarak bazı çevreler tarafından yıpratılmak istenen Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun bölgenin önemli bir değeri olduğunu ve destek olunması gerektiğini söyledi.

İşte Akıncı'nın Dikkat Çeken O Yazısı 
GALİP ENSARİOĞLU NE DEDİ?!!!
"Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu: “#Narin soruşturmasında gizlilik kararı var. Ayrıca son aşamaya gelindi. Bizlerin bazen bilmediği, bazen de bilip söylemememiz gereken şeyler var. Çünkü aile de bizim dostlarımız. Konu çok hassas. Onları da çok fazla üzecek birşey söylemek istemiyoruz. Bir taraftan aile çok büyük acı yaşarken, aile bireylerinden tutuklama ve yeni gözaltılar var... Onları daha fazla yaralayacak, somut bir delile oturtmadan, ilgili birimler taarfından netleştirilmeyen bir şeyi bizim ifade etmemiz de doğru değil,” dedi ve sosyal medyanın linç buldozerlerine maruz kaldı. 

Oysa Sayın #Ensarioğlu ’nun ne dediğini gayet iyi anlayanlar, iyi niyeti de anladı, yöresel kültürün adabının bir söylemi olduğunu da bildi.

Ayrıca #GüranAilesi - #Diyarbakır ’da - çiftçilik, siyaset, ticaret yapan geniş ve köklü bir aile. #FatihSultanMehmet ‘in Hocalarından #MollaGürani ‘nin torunlarıdırlar.

İddialar, ithamlar, iftiralar ya da ispatlar bir ya da birkaç kişiyi kapsarken, onlarca yetişkin bireyi olan bir aileye genelleme yapmak doğru değil ve Galip Bey bu açıklamayı yaparken, dosyada gizlilik kararı ve yayın yasağı vardı… Ne deseydi?! Sosyal medyanın bilgi kirliliğine ya da şehir dedikodularına kulak verip ağzına geleni mi söyleseydi?! 

Ayrıca Galip Bey şehrin milletvekilidir. Şehrin dedektifi, hakimi, savcısı, kolluk kuvveti değil ki… Ömrünün büyük bir bölümünü bölgesel ve ulusal sorunların politikalarında geçirmiş bir adamın söylemesi gereken neyse, onu söyledi. 

Galip Beyin belki iki hatası olduğunu düşünüyorum: 

Birincisi; konuşmanın zamanlama hatası. Çünkü olay daha çok taze gibi görünüyordu oysa Galip Bey, ilk günden beridir #NarinGüran ‘ın bulunması için hem o köyde hem de konuyla ilgili makamlardaydı. Bir kısım medya ve sosyal medya kullanıcıları bunu bilmediğinden Galip Bey’in sözlerini çarpıttı. Keşke birkaç gün daha bekleseydi, diyorum. 

İkincisi; #SözcüTv gibi manipülasyon uzmanı muhalif bir yayında bunları konuşma hatası. Çünkü yayında “İki kere iki dört eder,” deseydi bile, bir şekilde manipüle edilebilecekti. Muhalifler bir şekilde sözde açık arıyordu. Bir şekilde #AKParti Hükümeti’ne, #DiyarbakırValiliği ‘ne ve #Jandarma’ya yükleniyordu zaten… Galip Bey de Sözcü TV’nin tuzağına düşmüş gibi göründü. 

Çok severek takip ettiğim (@fatihaltayli) #FatihAltaylı bile, dünkü ve bugünkü yayınlarında, ne yazık ki, Galip Ensarioğlu ilgili yanıldı. 

Ağır ithamların ve çirkin iftiraların hedefi olan Galip Ensarioğlu’nun, Diyarbakır’ı sahiplendiğinin bir kanıtıdır da bu aslında. Nasıl mı!
Narin bulunmadan önce ve sonra hakkında yapılan yorumları okuyun lütfen… Okursanız anlarsınız…

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.