Başkan ÇAĞLAR’dan Açıklama

 

19 Ağustos 2024
Başkan ÇAĞLAR’dan Açıklama

1. *Konut Üretimi Düşüyor:* TÜİK, 2024 yılı 2. çeyreğinde yapı ruhsatı verilen bina sayısının bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %22,7, daire sayısının %28,9, ve yüzölçümünün %30,9 azaldığını açıkladı.

2.  *İnşaat Maliyetleri Yükseliyor:* İnşaat maliyetlerinin artması, müteahhitlerin imalat yapamamasına ve konut üretiminin düşmesine neden oluyor.

3.  *Maliyet Artışı ve Konut Fiyatları:* Yüksek inşaat maliyetleri, konut fiyatlarının artmasına ve satışların düşmesine yol açıyor.

4.  *Maliyetlerin Kontrol Altına Alınması:* İnşaat maliyetlerinin artışını durdurmak için yerli üreticiyi desteklemek ve dış girdi sayısını azaltmak gerekiyor. Girdi maliyetleri üzerinde ciddi bir denetim sağlanmalı ve inşaat maliyetleri belirli bir süre sabit tutulmalı.

5. *Konut Fiyatlarındaki Yükseliş Riski:* Yapı ruhsatı verilen bina sayısındaki düşüş, arzı azaltarak konut fiyatlarının yükselmesine neden olabilir. Talebin yüksek olduğu bir ortamda arzın azalması, fiyatları kaçınılmaz olarak yükseltebilir.

 

 

 

 

Antalya Haberleri | Sondakikaantalya.com | Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Antalya Haberleri | Son Dakika Antalya | Antalya Haber | 07haber.com

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.