80 Bin Lirasını İsteyince 3 Gün İşkenceye Maruz Kaldı

 

16 Temmuz 2024
80 Bin Lirasını İsteyince 3 Gün İşkenceye Maruz Kaldı

4 yıl önce Antalya'da Antepli Ahmet Usta diye bir oto bakım atölyesinde işe başlayan 22 yaşındaki Vedat Kurt, son aylarda verilmeyen maaşlarını işverenden istedi. 

4 patron tarafından önce 3 gün boyunca aç susuz bir şekilde elektrik verilerek sopayla işkenceye maruz bırakılan, böcek yedirilen, dişleri kerpetenle çekilen Kurt, daha sonra 3 ay boyunca bir odada alıkoyuldu. Yaraları iyileştikten sonra kaçmayı başaran işçi karakola giderek şikayetçi oldu.

İşkence görüntülerine 4 kişinin HTS telefon kayıtlarından ve Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Bilirkişi raporundan ulaşan Kurt, tüm delillere rağmen işkenceci patronların dışarıda ellerini kollarını sallayarak gezmeye devam ettiklerini, herhangi bir işlem yapılmadığını söyledi.

Kurt, 2 ay sonra tekrar bir duruşma gerçekleşeceğini aktararak Adalet Bakanlığı'na seslendi:
"Benim gibi gariban bir vatandaşın hakkını kim savunacak? Ben Adalete nasıl güveneceğim?" dedi.

 

 

 

Antalya Haberleri | Sondakikaantalya.com | Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Antalya Haberleri | Son Dakika Antalya | Antalya Haber | 07haber.com

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.