Emekli ve Asgari Ücretlinin Zam Miktarını Açıkladı

 

25 Haziran 2024
Emekli ve Asgari Ücretlinin Zam Miktarını Açıkladı

Temmuz ayı için geri sayımı sürdüğü Bugünlerde maaş zamları en önemli gündemlerden biri oldu. Emekli zammı kesin ancak Asgari ücretli için yeni haberler bekleniyor. Bugün CHP heyeti ve hazine ve maliye bakanı arasında yapılan görüşmede Zam konusunda kritik önem taşıyor. Tüm bu baş döndürücü gelişmeler devam ederken ünlü gazeteci Ekrem Açıkel bomba gibi bir açıklama ile gündeme geldi. Kulislerde dönen maaş zammı haberini paylaşan Açıkel, kimseye sürpriz olmasın diyerek Yeni emekli ve asgari ücret zammını açıkladı.

Enflasyon rakamları ve hayat pahalılığı tırmanmaya devam ederken Temmuz zamları merakla bekleniyor. Emekli ve memura yasalar gereği zam yapılacak. Ancak asgari ücretle çalışanları için hala Belirsizlik devam ediyor. Hükümet asgari ücretliye 2. Ara zam yapılmayacağını açıkladı. Fakat hükümetin ortakları ve aynı zamanda Muhalefet partileri de asgari ücretliye zam gelmesi için baskı yapmaya devam ediyor. Temmuz ayında asgari ücretlilere zam olup olmayacağı ile ilgili Bir açıklamada gazeteci Ekrem Açıkel’den geldi.

TEMMUZ’DA ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ?

Türkiye’de açlık sınırı 19.000 TL seviyesine ulaştı. Hem emekliler hem de asgari ücretliler Bu sebeple zor günler geçiriyor. Emekli maaşları ile ay sonuna getirmek imkansız hale gelirken asgari ücretlilerin de durumu farklı değil. O sebeple Temmuz ayında maaşlara artış bekleniyor. Hem de iyi bir iyileştirme talep ediliyor.

Emekli maaşlarına temmuz zammı kesin olarak yapılacak. Fakat asgari ücretliler için bir belirsizlik söz konusu. Hükümet zam yok dese de SGK uzmanları ısrarla asgari ücrete temmuz zammı olacağını söylüyor.

ASGARİ ÜCRETLİ VE EMEKLİYE MÜJDEYİ VERDİ

Emekli veya asgari ücretlinin yakından takip ettiği Temmuz 2024 maaş zammı ile ilgili gazeteci Ekrem Açıkel, Ankara kulislerinde konuşulan yeni haberi paylaştı. Yeni anayasa görüşmelerinin maaş zammı üzerinde belirleyici olacağını belirten Açıkel, emekliye Temmuz ayında asgari ücretliye ise Eylül ayında ara zam yapılmasının planlandığını dile getirdi. Emekli maaşlarına ekstra seyyanen artış da olacağını söyleyen Açıkel, yeni anayasanın gelmesi ile birlikte bu artışların tamamının mümkün olacağını belirterek “Kimseye sürpriz olmasın” ifadelerini kullandı.

EMEKLİ TEMMUZ 2024 ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Temmuz 2024’te emekliye gelecek zam miktarı ile ilgili ipuçları var. 5 aylık enflasyon %22.72 çıkmıştı. 6 aylık enflasyon beklentisi ise %25 oldu. SSK ve bağ-kur emeklilerine bu rakam enflasyon farkı olarak yansıyacak. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da refah pahalı zammını açıklayacağı tahmin ediliyor. Bu durumda emekli temmuz zammı %30 ile 35 arasında olabilir.

 

 

 

 

Antalya Haberleri | Sondakikaantalya.com | Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Antalya Haberleri | Son Dakika Antalya | Antalya Haber | 07haber.com

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.