ERENKÖY DESTANI FİLMİNİN ÇEKİMLERİNE BAŞLANIYOR

Murat Çıtırgı'dan Basın Açıklaması 

14 Haziran 2024
ERENKÖY DESTANI FİLMİNİN ÇEKİMLERİNE BAŞLANIYOR

 Yakında çekimlerine başlanacak olan "Erenköy Destanı" filmi, sinemaseverlerin büyük ilgisini çekecek gibi görünüyor. Filmin yapımcısı Murat Çıtırgı, gazetemize gönderdiği yazılı açıklamada, yasal prosedürlerin tamamlanmasının ardından çekimlere başlayacaklarını duyurdu. Çıtırgı, filmin sürpriz oyuncu kadrosunun da merak konusu olduğunu belirtti.

 Filmin senaryosu, yaklaşık bir yıl süren yoğun çalışmalar sonucunda hazırlandı ve çekime başlama aşamasına geldi. Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde gerçekleştirilecek olan "Erenköy Destanı" filmi, özellikle bir kurumun isminin kullanılması noktasında verilecek kararı bekliyor. Çıtırgı, kendisi ve ekibinin yanı sıra Kıbrıs halkının da büyük bir sabırsızlıkla bu kararı beklediğini ifade etti.

 Senaryo hazırlanırken gaziler, şehit yakınları ve olayları birebir yaşamış vatandaşlardan alınan bilgiler doğrultusunda titiz bir çalışma yapıldığını belirten Çıtırgı, bu nedenle filmin büyük ses getireceğine inandığını söyledi. Ekibine olan güvenini dile getiren Çıtırgı, daha önceki projelerde başarılarını ispatlamış olan ekibinin, bu filmi de başarıyla tamamlayacağından emin olduğunu vurguladı.

 Çıtırgı, Kıbrıs için Erenköy'ün Çanakkale kadar önemli olduğunu ve bu filmin, Erenköy'ün değerini vurgulayacağını belirtti. Filmin çekimlerine yakında başlanacağını açıklayan Çıtırgı, başta turizm bakanı olmak üzere, sinema, tiyatro ve televizyon hakları genel müdürü, Kıbrıs turizm bakanlığı ve Kıbrıs milli eğitim bakanlığı yetkililerine teşekkür etti.

 

 Ayrıca, milli savunma bakanlığı, genelkurmay başkanlığı ve Kıbrıs komuta merkezinin desteklerinin film için çok önemli olduğunu belirten Çıtırgı, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen çıkartma anıtı, helikopter anıtı ve savaş uçağı anıt müzesinin yapılmasında emeği geçen cumhurbaşkanı, savunma bakanı ve Kıbrıs harekat komutanlığına da teşekkürlerini iletti.

 

 "Erenköy Destanı" filmi, askeri boyutuyla dikkat çekecek ve genelkurmay başkanlığı ile Kıbrıs komuta merkezinin destekleriyle daha da güçlü bir yapım olarak izleyiciyle buluşacak.

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.