Başkan Kocagöz, mecliste alkışlarla karşılandı

 

12 Haziran 2024
Başkan Kocagöz, mecliste alkışlarla karşılandı

 Antalya'da teleferik kazasına ilişkin 57 gün tutuklu kaldıktan sonra dün tahliye edilen Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, Antalya Büyükşehir Meclisi'ne katıldı. Alkışlarla karşılanan Başkan Kocagöz'e, tüm meclis üyeleri geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek başkanlığında yapıldı. CHP, AK Parti, MHP ve DP grup sözcülerinin gündem dışı konuşmalarının ardından 100 maddelik gündem oylamaya sunuldu. Teleferik kazası nedeniyle 57 gündür tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edilip adli kontrol şartıyla serbest kalan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, meslise girişinde tüm üyeler tarafından alkışlanıp 'geçmiş olsun' dileğinde bulunuldu.

BAŞKAN BÖCEK: ADALET TECELLİ ETMİŞTİR

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Sarısu teleferik tesisinde meydana gelen kazada hayatını kaybeden Memiş Gümüş'e rahmet, yaralılara şifalar diledi. Kaza sürecinde Antalya Valiliği başta olmak üzere tüm kurum, kuruluş ve siyasilere 23,5 saat boyunca iş birliği içinde destekleri için teşekkür eden Başkan Böcek, "Kaza sürecinde destek veren herkese teşekkür ediyorum. Kaza sonucunda oğlumun abisi, kardeşim Mesut Kocagöz tutuklanmıştı. Dün itibarıyla özgürlüğüne kavuştu. Geçmiş olsun Mesut Kocagöz kardeşime, adalet tecelli etmiştir" dedi. Kepez ve Antalya'ya kaldıkları yerden hizmet etmeye devam edeceklerini aktaran Başkan Böcek, Kocagöz'ün yokluğunu belli etmeden görevini yerine getiren bütün ekibe, tüm siyasi parti meclis üyelerine teşekkür etti.

'DEMOKRATİKLEŞME SÜRECİNİN BAŞLANGICI OLACAK'

CHP Grup Sözcüsü Büşra Dirgen Özdemir, mayıs ayı meclis toplantısında CHP'li Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz için adalet çağrısında bulunduklarını hatırlattı. Özdemir, “Adil ve tarafsız yargıya inancımızla adalet diye haykırmıştık. Bugün adaletin günü. 11 Haziran Mesut Başkan'ın tahliyesi dolayısıyla bizim için önemli bir gündü. Aynı zamanda Türk siyasi tarihi açısından da önemli bir gündü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı 18 yıl aradan sonra genel merkezimizde ağırladığımız, milli birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde ülkemiz için önemli bir gelişme oldu. İnanıyoruz ki, bu ziyaret ülkemizde demokratikleşme sürecinin başlangıcı olacak" diye konuştu.

'TÜRK SİYASETİ İÇİN ÖNEMLİ BİR GÜNDÜ'

Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Grup Sözcüsü Bahattin Bayraktar, gündem dışı konuşmasında Başkan Mesut Kocagöz'e geçmiş olsun dileğinde bulunup adaletin tecelli ettiğini söyledi. Türk siyaseti için dünün çok önemli bir gün olduğunu vurgulayan Bayraktar, “Allah Antalya'mızı, milletimizi her türlü kaza belalardan korusun. Mesut başkanımız inşallah Kepez'e, aziz milletimizin desteğiyle seçilen ve Kepez'e hizmet etme noktasında çalışacağını biliyoruz. Başkanımız aramıza hoşgeldiniz" dedi.

MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli ise “Kepez Belediye Başkanımız Mesut Kocagöz'ün mahkemece tahliye edilip özgürlüğüne kavuşmasından ve görevinin başına geçmesinden dolayı mutluyuz, geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Dileğimiz yıllarca aynı mecliste çalıştığımız başkanımızın bu davadan beraat etmesidir" dedi.

Grup sözcülerinin konuşmalarının ardından meclis üyeleri 100 gündem maddesini oyladı.

'TÜRK ADALETİNE GÜVENİYORUZ'

Meclis sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Mesut Kocagöz, meclise geldiğinde alkışlarla karşılandığı için çok mutlu olduğunu belirterek, “Parti ayrımı gözetmeksizin bütün insanların adalete özlemini gördüm. Bu beni çok mutlu etti. Ben her zaman Türk adaletine güvendim. Böyle olacağını biliyordum. Ben seçim nedeniyle istifa etmişken 4,5 ay sonra kaza oldu. O gece sabahlara kadar Vali Bey ile beraber kriz yönettik. Hiç uyumadan ertesi sabah savcı bey ifadeye çağırdığında çok şaşırmıştım. Farkında olmadan tutuklandım. Geçti bitti. Bu hayatta her şey var. Özgürlük gerçekten çok değerli. Hava gibi, su gibi çok değerli. Bir de sesinizi duyuramıyorsunuz. Çaresiz hissediyorsunuz. Adaletin içerisinde adaletsizlik yaşıyorsunuz. Bunlar insanları üzüyor. Sonuç olarak bu memleket bizim, her şey çok güzel olacak. Vicdanlı insanlarımız her zaman var. Türk adaleti her zaman sağlam olmak zorunda biz de buna inanıyor, güveniyoruz" diye konuştu.

'EŞ ZAMANLI ÇOK PROJE YAPACAĞIZ'

Kepez'e hizmet etmeye devam edeceklerini aktaran Başka Kocagöz, “Biz 105 proje ürettik. Bu işe 2 ay gecikmeli başlıyoruz. 2 bayram girdi araya. Meclis üyesi arkadaşlarımızla beraber 650 bin kişiye verdiğimiz sözü tutacağız. Türkiye'de örnek bir belediyecilik yapacağız. Bunun mücadelesini yapacağız. Eş zamanlı çok proje yapacağız. Ben insanları, dostları özledim. Buraya geldim duygulandım. Parti ayrımı gözetmeksizin herkesin alkışlaması, bana olan sevginin yanında adalete özlem olarak görüyorum" dedi.

KAYNAK DHA

 

 

 

 

 

Antalya Haberleri | Sondakika Antalya Haber| Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Magazin | Son Dakika Antalya | Antalya Haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.