ANTALYA'DA DENİZ ALTI ÇÖPLÜĞE DÖNDÜ

 

09 Haziran 2024
ANTALYA'DA DENİZ ALTI ÇÖPLÜĞE DÖNDÜ

Antalya'nın turistik cenneti, denizin altındaki kirlilikle gündeme geldi. 5-6 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında Antalya Dream Diving Dalış Merkezi üyesi dalgıçlar, Konserve Koyu'nda yaptıkları dalışta tek seferde 9 çuval çöp topladı.Akdeniz'in Altında Gizlenen ÇöplükHer yıl milyonlarca turistin deniz, kum ve güneşin tadını çıkardığı Antalya, bu kez denizin dibinden çıkan çöplerle gündeme geldi. Antalya Dream Diving Dalış Merkezi'ne bağlı dalgıçlar, Dünya Çevre Günü'nde yaptıkları dalışta, Konserve Koyu'nun altında adeta bir çöplüğe dönen manzarayla karşılaştı. Denizin dibinden pet şişeler, damacanalar, demir parçaları, giysi atıkları ve kitaplar gibi çok sayıda çöp çıkarıldı. Denizin maviliklerinde yaptıkları keşifte, dalgıçlar gördüklerine inanmakta güçlük çekti. Özellikle bir bölgede yoğunlaşan çöpler, dalgıçların ve çevre gönüllülerinin yüreklerini sızlattı. Yaklaşık bir saat boyunca su altında kalan dalgıçlar, tek dalışta 9 çuval dolusu çöp topladı.

Dalgıçlardan Çağrı: "Mavi Dünyayı Kirletmeyin"

Dalışın ardından açıklama yapan dalgıçlar, "Göz görmeyince yok sayılan bir gerçekliği gözler önüne sermek istedik. Antalya'nın tek koyu olan Konserve Koyu'nda bir dalışta 9 çuval çöp toplayabildik. Antalya Dream Diving Dalış Merkezi olarak, kendi imkanlarımızla yer yüzünde yaşayanların bıraktığı kötü izleri silmeye çalıştık. Sualtı dünyasının sizden bir ricası var; lütfen, çöplerinizle mavi dünyayı kirletmeyin" ifadelerini kullandılar.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.