SİZ DEĞİŞİRSENİZ DÜNYA DEĞİŞİR

Konyaaltı Belediyesi’nde 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen “Çevre ve İnsan-Sürdürülebilir Yaşamın Temelleri” konulu seminer ilgi gördü. Sürdürülebilirlik danışmanı Işıl Dilmen Düzgünçınar, “Siz değişirseniz, dünya değişir” dedi. 

05 Haziran 2024
SİZ DEĞİŞİRSENİZ DÜNYA DEĞİŞİR

Konyaaltı Belediyesi 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında seminerden atölye çalışmaları ve ekolojik tiyatro gösterimine kadar çok çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyor. 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında ilk etkinlik, sürdürülebilirlik danışmanı Işıl Dilmen Düzgünçınar ‘ın verdiği “Çevre ve İnsan-Sürdürülebilir Yaşamın Temelleri” konulu seminer oldu. Etkinliğe Konyaaltı Belediye Başkan Yardımcısı Müge Gezginci Ünsal, belediye personeli ve vatandaşlar katıldı. Konyaaltı Belediyesi Ana Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen seminerde Işıl Dilmen Düzgünçınar, sürdürülebilir bir yaşam için neler yapılması gerektiğini anlattı.  

 

ÇEVRENİZİN FARKINDA OLUN 

Sürdürülebilir yaşamın denge olduğunu dile getiren Işıl Dilmen Düzgünçınar, “Nasıl hayatınızda dengeyi kaybettiğiniz zaman mutsuz olursunuz. Sürdürülebilir yaşamda aslında dengede kalmaktır. Sürdürülebilirlik insanlarla bağ kurmak, doğada olmak, kendi kendine yetebilmektir. Bu çöp nereye gidiyor? Bu kirlilik nelere mâl oluyor? gibi sorular sorarak çevremizde olan bitenin farkında olmaktır” dedi. 

SİZLERE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

Sürdürülebilir bir yaşam için kişilerin kendisine büyük görev düştüğünü vurgulayan Işıl Dilmen Düzgünçınar, “Önce siz değişmelisiniz. Siz değişirseniz, kurumların bakış açısı değişir, yani kısaca dünya değişir. Yabancıların 5R olarak adlandırdığı bir kural vardır. Bunlar; tekrar düşün, reddet, azalt, tekrar kullan ve dönüştür. Bir şey satın alacağınızda bu 5R kuralını gözünüzün önüne getirin. Bu aldığım ürün benim ihtiyacım mı? diyerek tekrar düşünün. İhtiyacınız değilse almayı reddedin. İhtiyacınız olan şeyden ihtiyaç duyduğunuz miktarda alın. Elinizdeki ürünleri dönüştürmeyi ve tekrar kullanabilmeyi deneyin” diye konuştu. 

DÜNYADA İLK ÜRETİLEN PLASTİK HALA ARAMIZDA 

Sürdürülebilir bir hayatın yaşamın her alanında olması gerektiğini söyleyen Dilmen Düzgünçınar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Lütfen ıslak mendil kullanmayın.Çünkü plastik. Plastik doğada yok olmuyor. Dünyada ilk üretilen plastik hala bizimle beraber. Çamaşırlarınızı güneşte kurutun, bulaşık süngeri yerine kabak lif kullanın, çamaşır ve bulaşık makinenizi tam doldurun, kompost yapın, yeniden doldurulabilir ürünleri tercih edin, moda olduğu için değil ihtiyacınız olduğu için alın.” Etkinlik sonunda Konyaaltı Belediye Başkan Yardımcısı Müge Gezginci Ünsal, sürdürülebilirlik danışmanı Işıl Dilmen Düzgünçınar’a teşekkür ederek, plaket takdim etti. 


 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.