USTA ŞAİR NAZIM HİKMET KONYAALTI’NDA ANILDI

Konyaaltı Belediyesi usta şair Nazım Hikmet’i ölümünün 61. yıl dönümünde Belgin Dalar’ın “Nazım Şiirleri Sergisi” ile andı. Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, “Nazım Hikmet aramızdan ayrılalı 61 yıl oldu. Memleketine hasret yaşadı Nazım. Kendisini özlemle anıyorum” dedi. 

04 Haziran 2024
USTA ŞAİR NAZIM HİKMET KONYAALTI’NDA ANILDI

 3 Haziran 1963'te ebediyete uğurladığımız usta şair Nâzım Hikmet Ran, ölümünün 61. yıl dönümünde, Konyaaltı Belediyesi tarafından düzenlenen “Nazım Şiirleri Sergisi” ile anıldı. Belgin Dalar’ın usta şair Nazım Hikmet’in şiirlerinden esinlenerek hazırladığı yağlı boya eserlerden oluşan “Nazım Şiirleri Sergisi”nin açılışını Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan ve ressam Belgin Dalar gerçekleştirdi. Sergiye vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Sergi öncesinde Konyaaltı Belediyesi Müzik Akademisi müzisyenlerinin Nazım Hikmet şiirlerinden bestelenen şarkıları seslendirmesi ise beğeni topladı.  

 

ÖZLEMLE ANIYORUZ

 Usta şair Nazım Hikmet’i ölümünün 61. yılında “Nazım Şiirleri Sergisi” ile andıklarını  belirten Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, “Nazım Hikmet aramızdan ayrılalı 61 yıl oldu. 61 koca yıl. Memleketine hasret yaşadı Nazım. Kendisini özlemle anıyorum” dedi.

 Ülkesini seven, insan hakları için mücadele eden herkesin Nazım Hikmet ve onun şiirlerinden etkilendiğini dile getiren Cem Kotan, “Nazım Hikmet tanıklık ettiği çağın sesi olmuştur. Bizler de bugün Belgin hocamızın hazırladığı sergimizle usta şairimizi anıyoruz. Sergimizi görmeye tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum” dedi. Belgin Dalar’ın “Nazım Şiirleri Sergisi” ücretsiz olup, 7 Haziran’a kadar gezilebilecek.  

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.