GAZİANTEP'TE 16 YIL ÖNCE KAYBOLAN ERDAL Ö'NÜN CİNAYETİ ÇÖZÜLDÜ: LASTİK İÇİNDE YAKILMIŞ

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesine bağlı kırsal Karahüyük Mahallesi'nde, 2008 yılında kaybolan 23 yaşındaki Erdal Ö'nün gizemli kaybı nihayet aydınlatıldı. Olay, Erdal Ö'nün ailesinin yıllar önce yaptığı kayıp başvurusunun ardından Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucunda çözüldü. 

17 Mayıs 2024
GAZİANTEP'TE 16 YIL ÖNCE KAYBOLAN ERDAL Ö'NÜN CİNAYETİ ÇÖZÜLDÜ: LASTİK İÇİNDE YAKILMIŞ

OLAYIN GELİŞİMİ

2008 yılı Şubat ayında aniden ortadan kaybolan Erdal Ö'nün izine yıllar boyunca rastlanamadı. Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü, dosyayı 2023 Kasım ayında Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerine devretti. Bu ekip, dosyayı devraldıktan sonra detaylı bir inceleme başlattı.

 

ŞÜPHE ÇEKEN DURUM

Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı ilk incelemede, Erdal Ö'nün kaybolmadan bir yıl önce şehir merkezinden kırsal mahalleye taşındığı ve kaybolduktan sonra birlikte yaşadığı S.Y'nin kısa bir süre içinde ailesi tarafından başka biriyle evlendirildiği tespit edildi. Bu durumdan şüphelenen polis, olayın aydınlatılması için özel bir ekip kurdu.

 

DETAYLI ARAŞTIRMA VE GÖZALTILAR

Özel ekip, başta Erdal Ö'nün akrabaları olmak üzere birçok kişinin ifadesine başvurdu. Yapılan araştırmalar sonucunda, Erdal Ö'nün kayınbabası Hanifi Y, kayınbiraderleri Orhan ve Mehmet Hanifi Y. ile bacanağı Resul Y. gözaltına alındı. İlk sorgulamalarının ardından serbest bırakılan bu dört şüpheli, yaklaşık 6 ay boyunca teknik ve fiziki takibe alındı ve haklarında çeşitli deliller toplandı.

 

İTİRAF VE KAZI ÇALIŞMALARI

Polis, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde zanlıları yeniden gözaltına aldı. Çapraz sorgular sonucunda zanlılar, Erdal Ö'yü öldürüp gömdüklerini itiraf etti. Zanlıların ifadeleri doğrultusunda Şehitkamil ilçesi Alpaslan Mahallesi'nde boş bir arazide Cumhuriyet savcısı ve olay yeri inceleme ekiplerinin gözetiminde 2 gün süren bir kazı çalışması yapıldı. Kazıda, yaklaşık 6 metre derinlikte yanmış lastik parçaları ve bir cesede ait bulgular elde edildi.

 

KRİMİNAL İNCELEME VE TUTUKLAMA

Kriminal inceleme sonucunda, olay yerinde elde edilen cesede ait bulguların Erdal Ö'ye ait olduğu belirlendi. Erdal Ö'nün darbedildikten sonra araç lastiği içinde yakılıp küllerinin üzerinin toprakla örtüldüğü tespit edildi. Gözaltındaki 4 zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

 

(KAYNAK:AA)

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.