TASARRUF PAKETİ'NDEN MEMURLARA KÖTÜ HABER: KAMUDA ÖNEMLİ DÜZENLEMELER YAPILACAK

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından duyurulan Kamuda Tasarruf Paketi, milyonlarca memuru yakından ilgilendiren düzenlemeleri içeriyor. Paketin detaylarına göre, kamuda ciddi tasarruf önlemleri hayata geçirilecek. 

13 Mayıs 2024
TASARRUF PAKETİ'NDEN MEMURLARA KÖTÜ HABER: KAMUDA ÖNEMLİ DÜZENLEMELER YAPILACAK

 Öncelikle, paket kapsamında kamuda esnek ve uzaktan çalışma modelleri geliştirilecek. Ancak, dikkat çeken diğer düzenlemeler arasında yeni lojman kiralamalarının durdurulması, kamuda personel servisi hizmetinin kaldırılması ve sosyal tesislerin satılması bulunuyor.

 Tasarruf tedbirleri çerçevesinde, doğal afet ve güvenlik dışında yeni lojman ve sosyal tesis alımı ve kiralanması süresiz olarak yasaklanacak. Mevcut sosyal tesisler ise ekonomiye kazandırılacak. Lojman kiraları ve sosyal tesis ücretleri rayiç bedel göz önünde bulundurularak yeniden gözden geçirilecek. Savunma ve güvenlik haricinde, kamuda personel servisi hizmeti toplu taşımanın olduğu bölgelerde kaldırılacak.

 Öte yandan, kamu personeli alımlarına ilişkin de belirli düzenlemeler getirilecek. Kamuda yeni personel istihdamı, 3 yıl boyunca emekli olanlarla sınırlandırılacak ve destek personeli sayısının zaman içinde belirli bir program dahilinde azaltılacağı açıklandı.

 Bu yeni tasarruf önlemleri, kamuda çalışan memurlar arasında endişe ve belirsizlik yarattı. Ancak, yetkililer tasarruf paketinin uzun vadede ekonomik istikrar için gerekliliğine vurgu yapıyorlar.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.