Kepez Yeni Sanayide faaliyet gösteren esnaflar , atıklara çare arıyor.

Kepez Yeni Sanayide faaliyet gösteren esnaflar, hurdacılar tarafından toplanan eski eşya ve atık malzemelerinin 5070 ile 5080 sokakta ortak alanlara atılmasına tepki gösteriyor. Konuyla ilgili açıklama yapan İnşaat Malzemeleri Kooperatifi Başkan Yardımcısı Celal Kaya ise “Genel kurul kararı alarak bütün sorunları çözeceğiz” dedi  

20 Nisan 2021
Kepez Yeni Sanayide faaliyet gösteren esnaflar , atıklara çare arıyor.

Esnaf atıklara çare arıyor

    İnşaat Malzemeleri Kooperatif Başkan Yardımcısı Celal Kaya, Kepez Yeni Sanayi’deki, yolları kaplayan plastik atıklarla ve kirlilikle ilgili çalışma başlattıklarını söyledi. 
 
    Kaya, “Bu konuyla ilgili kooperatif olarak genel kurul kararı almak için çalışıyoruz. Kooperatife geçen hafta zabıta müdürünü çağırdık, atıkların olduğu bölgeyi gösterdik. Atan kişiler hakkında tutanak düzenlendi ve belli bir süre tanındı. Eğer bir çözüm sunulmazsa yaptırım uygulanacak” diye konuştu.
 
“ATIKLAR YOLLARDA”
 
    “5070 ile 5080 sokakta pis atıklarla dolu, plastik atıklar, naylonlar aklınıza gelebilecek her türlü atık var” diyen yeni sanayi esnafları ise tepkilerini şu sözlerle dile getirdi: “Buradaki hurdacılar ve geri dönüşüm toplayıcıları, bu atıkları yollara atmışlar, geçemiyoruz yoldan. Arabalarımızı güvenle park edemiyoruz. Her yer geri dönüşüm atıklarıyla doldu. İş yerlerimiz var burada, bu kirlilikte çalışmaya çalışıyoruz. Bu görüntüden çok rahatsız oluyoruz.”
 
YILLARDIR AYNI SORUN
 
    Kepez Belediyesi’nin zabıta ekiplerinin şikâyet üzerine birkaç kez geldiğini belirten sanayi esnafı “Zabıta ekiplerince, hurdacılara atıkları kaldırmalarını ve yollara atmaya devam ettikleri takdirde ceza kesileceği söylendi. Ancak ekipler gittikten sonra değişen bir şey olmadı. Buna bir çözüm bulamadılar. Yıllardır bu sorunla yaşıyoruz.
 
    Bizler esnaflar olarak iş yerine girip çıkıyoruz, malzeme alıp götürüyoruz. Oradaki durumdan huzursuz oluyoruz. Yetkili kişilerin sesimizi duymasını, zabıtaların gelip bu duruma bir çözüm bulmasını ve sokağın temizlenmesini bu kirliliğin ortadan kalkmasını istiyoruz” ifadelerini kullandılar.
 
“GENEL KURUL TOPLANACAK”
 
    En kısa sürede genel kurul kararı alacaklarını dile getiren İnşaat Malzemeleri Kooperatif Başkan Yardımcısı Celal Kaya ise, sanayideki çalışmalarla ilgili şunları söyledi: 
 
    “Kepez Yeni Sanayi’deki esnafın, yolları kapatan plastik atık görüntülerinden dolayı rahatsızlığını biliyoruz. Kooperatif olarak genel kurul kararı almak için çalışıyoruz. Şu an pandemi dolayısıyla kurulla bir araya gelemiyoruz. Üyelerimizi toplayıp görüş alışverişinde bulunacağız. Bu yol kenarında yapılan kulübeler, pis atıklar, plastik malzemeler, ne varsa onların tamamının kaldırılması için çaba sarf edeceğiz. 
 
    Geçen hafta zabıta müdürlüğüne buradaki bütün sokakları gösterdik. Akabinde, zabıta müdür muavinleri orada bir çalışma yaptı. Biz bu hafta o çalışmanın sonucuna bakacağız. İhtarlar verildi. Oradaki kirlilik kaldırılmazsa ceza yazılacak. Eğer bir sonuç alınmazsa ondan sonra tekrar bir girişimde bulunacağız.”
 
 “KAPATMA KARARI ALACAĞIZ”
 
    “Üyeleri toplayacağız görüş alacağız, sonra kapatma kararı alacağız ve bu kararın bir nüshasını Kepez Belediyesi’ne vereceğiz ki onlar kapatma kararı alsın. Toplantımız pandemi kararlarına bağlı olarak en kısa sürede yapılacak. Mülk sahiplerine ihtarname göndereceğiz, kiracılara göndereceğiz, inşaat malzemesinin dışında iş yapanların dükkanlarıyla ilgili çalışmalar yapacağız. Biz şu anda toplantıya kilitlenmiş bulunmaktayız.”
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.